Monday, July 11, 2011

Bila mood masak2 telah kembali

Nasi lemak, sambal tumis ikan bilis, kentang goreng kering n telur rebus

(selalu kena masak kalo balik Ipoh sebab mak bapak suka sambal tumisku, ayat nk membodek sebenarnya)




Nasi ayam (percubaan pertama, overall ok...cuma ayam tu next time x leh letak madu, tu yg menghitamkan kot)



Menu berbuka puasa di kala sendirian

(kurma, udang goreng kunyit ++ sayur, ikan talapia pekasam n susu kambing)



Tempe goreng (menu wajib setiap kali ari raya, resipi bapak...hehehe, akhirnya berjaya gak rasanya sama dengan bapak punya tau)




Menu bila stok brg basah dah nk habis (nasi goreng kampung, ayam goreng kari dengan ulam peria katak)



Menu malam tadi (ikan goreng, sup sayur, ulam peria katak n ikan terubuk pekasam...yummy)
sebab makan sorang suami x balik keje lagi, so mkn depan TV berlapikkan surat khabar



Bismillah....

saya telah memulakan kembali rutin memasak memandangkan keadaan telah mengizinkan.....Ok, tanpa membuang masa saya upload pic2 masakan saya.....mentang2la arini pose, so mood tgk masakan utk bg inspirasi nk masak apa arini....hehehe


2 comments:

Pija Madzlan said...

Memasak kini adalah tanggungjawab...suka ke tak k.pija kena buat.. kalau tak kesian kat anak lapo hukhukkk

azira rais said...

Kak Pija,

terima kasih atas pesanan n nasihat...insya-Allah saya akan jadikan pesanan kak Pija sbg ingatan di masa hadapan